Физически сблъсък между депутати в Народното събрание след декларация на Възраждане.

...
Физически сблъсък между депутати в Народното събрание след декларация на Възраждане.
Коментари Харесай

Декларация на „Възраждане” предизвика бой между депутати в НС

Физически конфликт сред депутати в Народното събрание след декларация на „ Възраждане ”. Народните представители се замеряха с топчета хартия. Размениха се и остри реплики сред членове на ПП-ДБ и партията на Костадин Костадинов. Част от депутатите се струпаха към парламентарната естрада.  Председателят на Народното събрание Росен Желязов даде 10 минути отмора, до момента в който се успокои напрежението. 

„ Ненормално и неправилно е такова държание. Явор Божанков беше самичък, а те бяха глутница. Нахвърлиха се върху него, отидох да ги спра. Дойде Златанов, след това и другите. Боли ги и ще продължава да ги боли за някои неща " , сподели Манол Пейков от " Демократична България ".

Депутатите решиха да прегледат на следващия ден на второ гласоподаване измененията в Закона за правосъдната власт, импортирани от Министерския съвет, който съгласно програмата беше първа точка за през днешния ден. В дневния ред е записан план на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви отчет по отношение на осъществяване на решение на Народното събрание от 12 януари, според което държавното управление би трябвало да промени Плана за възобновяване и резистентност в част " енергетика ". Вносители на плана са депутатите от „ Възраждане “.

" Преди близо 3 години в България започнаха митинги, в които се включиха стотици хиляди български жители. Протестите желаеха оставките на тогавашния министър председател Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Зад тези митинги застанахме ние, само че и други партии, които тогава се бореха на думи с всичко това, а през днешния ден договарят за кабинет с тези, които дълги години назоваха " мафия " , заяви Искра Михайлова от " Възраждане " от парламентарната естрада.

" Мирният темперамент на демонстрациите не попречи в тях да бъдат засегнати стотици, а хиляди хора изгубиха работни места. Цялата сила на митингите беше брутално предадена от тези, които през днешния ден беседват с ГЕРБ за общо ръководство и търсят поддръжката на Движение за права и свободи ", добави Михайлова. Според нея от записите, които изтекоха преди дни, се е оказало, че има предатели освен на личните си думи и гласоподаватели, само че и на страната като цяло.

Михайлова прикани вторият мандат да бъде върнат назад на президента. " Ако сглобите тази неуместна коалиция на обвинените единствено с цел да угодите на вашите началници, бъдете сигурни, че още на идващия ден ще призовем всички наши гласоподаватели, само че и вашите омерзени гласоподаватели, да дойдат тук, в Народното събрание, и в случай че се наложи - и вътре в него, тъй като всяко двуличие и всяко изменничество има своя лимит. Вие прекрачихте границата ", сподели още Михайлова.

Явор Божанков от ПП-ДБ отвърна и съобщи, че българският народен интерес е в този миг да имаме държавно управление, а непознатият интерес е да нямаме такова. " Събитията от последните дни са част от спретнат проект, и когато " Възраждане " приказват за външна интервенция знаем си ги. Те говореха за имунизациите, излязоха имунизирани, Костадинов и Цончо говореха за меки китки, двамата най-вече мощно ни съмняват в това връзки, за Еврото, а в този момент за национални предатели. По логиката, която в този момент сме видели, националните предатели са тъкмо те ", безапелационен е той.

След изявлението на Божанков депутати от “Възраждане ” отидоха на парламентарната естрада, последваха ги народни представители от ПП-ДБ, и пристрастеностите се усилиха, като се стартира с реплики и побутване. Манол Пейков от ПП-ДБ е одран по бузата, а народен представител от “Възраждане ” се оказа със счупени очила. Дори и след оповестена отмора пристрастеностите в залата не стихват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР